Dans!

Ons lichaam is bedoeld om te bewegen, en in onze beweging vinden we een diepere verbinding met ons lichaam.

Toen we klein waren werden we aangemoedigd om ons vrij te voelen, om te dansen, om te bewegen. Hoe meer, hoe beter en op welke manier dan ook. Bijna onbewust dansten we. Soms op muziek, soms zonder. Tegen de tijd dat we volwassen zijn, zijn de meesten van ons dit vermogen om bijna onbewust te bewegen op muziek en klanken verloren. Sommigen van ons zijn zelfs helemaal gestopt met dansen. En dat is zo zonde!

Waarom zijn we gestopt? We zijn bang dat ons lichaam er raar uit ziet als we dansen. Bang om veroordeeld te worden. En soms is het zo normaal geworden dat we nooit meer dansen, dat we het niet eens in de gaten hebben. We nemen de tijd er niet meer voor om gewoon eens uit ons dak te gaan. Alleen misschien nog in een groep, als anderen het ook doen. En zelfs dan: als je lang niet gedanst hebt voel je je ongemakkelijk en zelfbewust en durf je misschien niet goed.

Zoek wat tijd om opnieuw de vreugde van het luisteren naar en bewegen op muziek te ervaren. In je eentje, desnoods. Door te dansen komen we meer in verbinding met ons lichaam. Je voelt de muziek en de vibraties tot in elke cel van je lichaam. Geniet en dans alsof niemand je ziet! Je lichaam zal zich snel herinneren hoe goed het voelt. En je wordt er vanzelf ontzettend vrolijk van!

Als je je in je eentje zelfs nog ongemakkelijk voelt, onthoud dan dat elke cultuur al sinds het begin der tijden het leven en het lichaam met dans heeft gevierd. Alle mensen dragen de herinnering aan dans in hun lichaam. Je bent geboren om dit te doen, het zit al in je. Het enige wat je hoeft te doen om die herinnering boven te halen is te beginnen met bewegen.

Wat een heerlijke sensatie! Geniet van elk moment. Mij vind je dit weekend dansend op Boothstock!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *