Jaloezie is een bitch

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: ik geniet momenteel van een heerlijke vakantie. Met een incompleet gezin, dat wel. Mijn oudste dochter kon helaas niet mee. Gelukkig genieten we er niet minder om, en zo worden de katjes ook meteen goed verzorgd. Ook al mis ik haar stiekem enorm.

Als je op vakantie bent op een warm eiland, dan loop je veel in bikini en weinig onthullende kleding. En jij niet alleen, iedereen om je heen. Onwillekeurig bekijk ik al die lichamen. Zonder enig oordeel zie ik hoe een flinke maar prachtige vrouw haar t-shirt snel verruilt voor een luchtige tuniek. Ik snap haar volledig, nu hoeft ze zich niet af te vragen wat anderen van haar vinden want ze heeft haar lichaam veilig verstopt. Zo voelt ze zich waarschijnlijk vrijer. Stiekem doet het me een beetje verdriet dat ze dat nodig vindt. Ze heeft het ding de hele middag nog niet uitgetrokken.

Op een gegeven moment strijken er twee jongens en evenzoveel meiden neer op de bedjes die mijn uitzicht op het zwembad belemmeren. Ze zijn van het Griekse type “Oh oh Cherso”, maar ook hier heb ik geen oordeel. Shirts, crop-tops en shorts gaan uit en de tanga’s komen tevoorschijn. Gespierde glimmende mannenlichamen, sixpacks en damesbillen à la Faya Lourens dansen voorbij in mijn blikveld, want ik kijk natúúrlijk vol interesse naar de zoveelste onder-water-koprol van mijn dochter. Ik kijk even naar mijn steeds roder wordende mega-navel temidden van mijn tijgerstrepen en heel even voel ik een kleine steek van jaloezie.

Jaloezie is een bitch. Gelukkig duurt het maar heel even, al snel heb ik mezelf een denkbeeldige klap voor mijn kop gegeven en zie ik ineens weer heel duidelijk hoeveel fijner ik het vind om mij te zijn. Met mijn heerlijke gezin, fijne familie en fantastische vrienden. En met mijn mega-navel temidden van mijn tijgerstrepen. Ik zie de Cherso’s niet eens meer, ik kijk dwars door ze heen en steek een duim op naar de zwembad-handstand van mijn dochter.

En inmiddels ligt de tuniek-mevrouw ook heerlijk in haar bikini van de zon te genieten. Het leven is goed. Ik neem nog een slok Grieks bier. Yiamas! 🍺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *