Met de stroom mee

Wij mensen hebben zo vaak het idee dat we dingen moeten. We zwemmen zo vaak tegen de stroom in.
Dat we anderen iets verschuldigd zijn, want zij doen het ook voor ons.
Dat we beter worden van iets wat we helemaal niet leuk vinden om te doen, omdat het zo hoort. Bijvoorbeeld ons bed opmaken de sokken bij elkaar zoeken en vouwen of de auto wassen.
Dat we 60 uur in de week moeten werken om maar veel geld te verdienen.
Dat we moeten diëten want we moeten slanker zijn want dat zien we overal in de bladen en op tv en op social media. En geen koolhydraten eten schijnt gezonder voor ons te zijn. Of toch niet..
Dat we op de verjaardag van die vervelende oom moeten gaan zitten want de rest van de familie zit daar ook.
Dat we mee moeten doen met de rest want anders horen we er niet bij.
Dat we bepaalde mensen moeten uitnodigen voor bepaalde sociale aangelegenheden omdat we ze “nou eenmaal niet over kunnen slaan”.

Maar wat nou, als we met de stroom mee zouden zwemmen? 

Wat nou als we niks meer moeten, en alleen nog doen wat we willen?
Wat zou er gebeuren als we ons bed niet opmaakten? Wat zou er gebeuren als we twee verschillende sokken aan zouden doen?
Wat nou, als we veel geld zouden verdienen met iets wat we ECHT leuk vinden en ook nog tijd overhouden om met onze geliefden door te brengen?
Als we niet zouden diëten, maar genoeg van onszelf zouden houden om een gezonde relatie met eten te hebben en plezier beleven aan sporten beweging?
Als we die verjaardag eens zouden overslaan?
Ons eigen pad zouden kiezen, ongeacht wat anderen daarvan vinden?
Alleen de mensen om ons heen zouden verzamelen waarvan we echt blij en vrolijk worden? Alleen de mensen die ons steunen en oprecht met ons meeleven?


Wat dan? Hoe zou ons leven er dan uitzien?

We zouden vrij zijn. We zouden zo gelukkig zijn en dat uitstralen naar anderen dat ook zij gemotiveerder zijn om met de stroom mee te zwemmen. En op die manier wordt de wereld steeds een beetje mooier. 

 

Dit kunnen we voor elkaar krijgen door minder te jagen op wat we willen, en juist meer los te laten wat we niet willen. Waardoor we automatisch met de stroom mee gaan zwemmen. En dat klinkt een stuk makkelijker dan het is, maar het zal uiteindelijk leiden tot meer vrijheid en geluk. Ook voor de mensen om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *