Free writing

Soms zet ik gewoon mijn pen op het papier en dan kijk ik wat er gebeurt. Free writing. Eerst heb ik dan even een paar minuten mijn ogen dicht en focus op mijn ademhaling. De meest bijzondere dingen schrijf ik dan op. Als ik ze later teruglees, denk ik: heb ík dat geschreven? Ik kan het iedereen aanraden, niet bij nadenken, gewoon schrijven schrijven schrijven.

Een van die stukjes wil ik vandaag graag delen, omdat ik denk dat het relevant is voor veel vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld. Het schrijven van dit stukje heeft zoveel voor me veranderd. Het gaf me echt een inzicht. Het was voor mij een quantum shift moment.

Ik heb in mijn leven zo vaak op de weegschaal gestaan. Dagelijks. Soms meerdere malen per dag. Ik ben klaar met op de weegschaal staan. Ik wil me niet meer identificeren met een getal. Ik wil niet meer dat mijn humeur afhankelijk is van hoe hoog dat getal is. Ik wil gewoon blij zijn als ik in de spiegel kijk. Zoals iedereen dat wil. Maar de betekenis van die zin is voor mij veranderd. Ik dacht altijd dat dat betekende dat ik dus moet zorgen dat ik heel slank ben en er uitzie zoals de modellen op de plaatjes. Dat ik moet zorgen dat alle kleren me goed staan en dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over wat mensen over me zeggen, omdat ik voldoe aan het ideaalbeeld en daardoor kunnen ze dus alleen maar goede dingen zeggen. NEE!! Dat betekent het niet! Het betekent precies wat er staat. “Dat ik blij ben als ik in de spiegel kijk.” No matter what. Ongeacht hoe ik eruit zie. Ongeacht wat andere mensen ervan vinden.

Ik kijk verdorie naar mijn eigen lichaam! MIJN lichaam! Het lichaam waarin ik werd geboren en het lichaam waarin ik zal sterven. Ik zal nooit een ander lichaam hebben, dus waarom maak ik mezelf zo gek? Koester het! Hou ervan! Zorg er goed voor! Mijn lichaam zorgt ervoor dat ik leef. Zonder mijn lichaam had ik niks op deze aarde. Ik ben er trots op! Het heeft twee kinderen gedragen, gebaard en gevoed. Het heeft mij mijn hele leven lang gedragen! Wie ben ik om er dan niet blij mee te zijn?? Ik kan bewegen! Ik kan lopen! Ik kan horen, zien, voelen, proeven en ruiken! Zoals Toon Hermans al zei: “Ik geloof dat dat een wonder is in ieder van ons!”

Dus! Weg met de weegschaal, weg met de diëten, weg met de onzekerheid. Ik ga elke dag voor de spiegel staan en zal blij zijn met wat ik zie. No matter what. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *