Gerrit

Na een heerlijke vakantie in Spanje, waar ze werkelijk alléén máár lekker eten hebben, nu weer thuis en (bijna) in mijn normale ritme.

Ok, here goes totale kwetsbaarheid: ik sta voor selflove. Maar ik moet eerlijk zijn en ik heb de afgelopen weken intern weer een aardig gevecht gevoerd met mezelf. Duurde niet heel lang, een paar dagen, maar nevertheless was het een gevecht. Uit mijn normale ritme, zonder mijn vertrouwde voedingsmiddelen en na 3 maanden blessure en niet sporten kwam ineens het besef dat ik best wat was aangekomen. Ik sta nooit op de weegschaal, dus dan komt zo’n besef ineens. Dus ineens voel ik me dan een olifant. En als je dan ook nog aan de Spaanse costa meer dan de helft van de tijd in bikini loopt, is de confrontatie wel even vol aanwezig. Na een paar dagen van bezinning had ik gelukkig weer mijn ouderwetse f*ck it mentaliteit terug. Mijn oudste dochter grapte over mijn buik: we noemen hem gewoon Gerrit. En dat was dat. Gerrit hing over mijn bikini broekje en ik had er lak aan. Ik heb heerlijk genoten van de zon en van de zee en van mijn superfijne gezin. Op een gegeven moment zat ik met opgetrokken knieën een boek te lezen. Je kan je voorstellen dat Gerrit in die houding nogal aanwezig was. Er liep een forse vrouw voorbij in badpak. Ik zag haar kijken naar Gerrit en toen naar haar eigen lichaam. Ik hoop dat ze dacht: “had ik maar zoveel zelfvertrouwen”, want dat is waar Gerrit voor is; om andere vrouwen te inspireren met dezelfde f*ck it mentaliteit in bikini over het stand te lopen. Maar ook als ze dacht: “Jeez trek een badpak aan”, dan maakt het niet uit. Punt is dat ik vol zelfvertrouwen was.

En nu zijn we weer thuis. En kan ik weer voor mezelf gaan zorgen. Voorzichtig aan weer beginnen met crossfit, heerlijk gezonde gerechten maken en dan vrees ik voor Gerrit dat zijn leven niet lang meer zal duren. Ik zal hem missen. Maar zal met net zoveel enthousiasme en overtuiging blijven vechten. Niet tegen Gerrit, maar wel voor alle vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam. Alle lichamen zijn mooi op hun eigen manier. Hou van jezelf! Gun jezelf te genieten van het leven. En als je ook een Gerrit hebt: laat hem lekker hangen! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *